Ik ben met Agnita en haar praktijk, waarin ze o.a. de methodiek Brainspotting toepast, in aanraking gekomen naar aanleiding van een bekende van mij. Deze bekende persoon wees me op de methode van Brainspotting. Heb hiervoor in het verleden ook wel eens hulp gezocht bij een psycholoog. Dit hielp me wel, maar niet voldoende aangezien ik toch iedere keer weer negatieve en onzekere gevoelens over mezelf had wanneer ik niet lekker in mijn vel zat. Bovendien was ik op een punt in mijn leven gekomen, waarin ik even niet meer wist welke kant ik op wilde gaan. Het gezinsleven en mijn baan, die ik al een aantal jaren niet meer leuk vond, kostte me zoveel energie dat ik dreigde burn-out te raken. Ik ging enorm twijfelen aan mezelf, wie ik was, wat ik betekende, of ik wel waardevol was en wat ik verder met mijn leven wilde. Ik wist het niet en was verschrikkelijk moe. Eigenlijk wilde ik in eerste instantie enkel rust om weer helder na te kunnen denken. Na lang wikken en wegen heb ik mijn baan opgezegd om voor mezelf deze rust te creëren. Dat was heel fijn en deed me goed.

Echter wilde ik ook heel graag afrekenen met bepaalde overtuigingen over mezelf die niet klopten en die me niet verder brachten in het leven. Deze overtuigingen zijn ontstaan door nare ervaringen die ik als klein kind in mijn gezin heb opgedaan. Hierdoor voelde ik me als volwassen vrouw vaak onzeker en liep ik vast in het maken van beslissingen of het inslaan van nieuwe wegen in mijn leven.

Ik heb een afspraak met Agnita gemaakt, wat overigens zeer vlot ging, en ben naar haar praktijk gegaan. Ik had uiteraard informatie opgezocht over wat Brainspotting inhield, maar had geen idee wat me te wachten stond en vond het behoorlijk spannend. Echter wilde ik afrekenen met alle negatieve gedachtes over mezelf. Hierdoor stond ik heel open tegenover deze methode.

De eerste ontmoeting met Agnita voelde voor mij meteen goed aan. Voor mij straalt ze iets heel liefs en vertrouwds uit waardoor ik me direct op mijn gemak voelde. Ze gaf me het gevoel er te mogen zijn met al mijn zwakheden, verdriet, nare gevoelens etc. Hierdoor durfde ik me volledig open te stellen en heb ik alles aan de orde kunnen laten komen wat ik graag wilde.

Wat Agnita doet is je leiden naar het gevoel dat er op dat moment is. Dat komt als vanzelf. Er wordt weinig gesproken, Agnita gebruikt pointers om te duiden waar het gevoel het hevigst is. Daar blijft de pointer dan op zijn plek en kijk je simpelweg naar de punt van de pointer. Wat er dan gebeurt kan ik niet verklaren, maar het kijken naar de pointer riep bij mij heel diepe gevoelens en lichamelijke reacties op. Ik vond het een heftige ervaring, maar voelde me enorm opgelucht daarna. Ik heb drie van zulke sessies met Agnita gedaan. Ik merk dat de herinneringen van vroeger niet meer de heftige emotionele reacties oproepen en ik er nu veel neutraler naar kan kijken. Dat is heel fijn. Door dit ‘opgeruimd’ te hebben, voel ik nu weer ruimte om nieuwe wegen in te slaan, durf ik dit ook aan en durf ik er tevens op te vertrouwen dat ik dit kan. Door deze zeer positieve ervaring met Agnita en Brainspotting overweeg ik tevens om met mijn zoon in de praktijk van Agnita te komen.

HZ