Eind november raakte ik in de ziektewet met diverse klachten. Ik was moe, liep mijzelf voorbij, was erg emotioneel en duizelig. Ben naar de dokter gegaan en kwam daar in gesprek met de praktijkpsycholoog. Deze concludeerde dat ik een burn-out had. In februari had ik een gesprek met de verzuimcoach en die dacht dat het goed zou zijn om een gesprek aan te gaan met een coach die mij zou kunnen begeleiden. Hij wist een hele goede, namelijk Roland van Roermund van [24]7 Coaching. Het gesprek via de telefoon verliep prettig en daaropvolgende een ontmoeting. Het fijne was dat ik niet naar Zaandam hoefde, waar ik werk, maar dat deze in mijn woonplaats Hoorn plaatsvond. Ik voelde mij op mijn gemak bij Roland. Het was een prettig gesprek en het leek alsof hij mij beter kende dan ik mezelf.

Hij adviseerde om in gesprek te gaan met Agnita Bok, coach en Brainspotting therapeut bij [24]7 Coaching. Hij kon mij wel helpen, maar Agnita paste naar zijn idee beter bij mij en mijn klachtenpatroon. Het was prettig dat Roland aangaf dat ik, als het niet klikte, bij hem terug zou komen en dat wij dan samen verder aan de slag konden. Hij bleef sowieso op de achtergrond mijn contactpersoon en ik kon hem altijd bellen.

Het gesprek met Agnita was in maart en het voelde gelijk goed. Zij adviseerde om Brainspotting met mij te doen. Ik vond dat okay, maar vond het ook spannend en een beetje raar. Ik kreeg een koptelefoon op en luisterde naar het geluid van de ruisende zee. Agnita begon vragen te stellen over mijn klachten. Daarna vroeg ze welk gevoel ik daarbij had en ging ze met een aanwijsstok aan de slag waarop ik mij moest concentreren. Het was erg heftig wat ik tijdens die sessies doormaakte, maar het heeft mij veel sterker en bewuster van mij zelf gemaakt. Wat wel en niet goed voor mij is, dat ik meer voor mijzelf kan opkomen en ook eens nee kan zeggen. Het prettige was dat ik altijd kon bellen of appen en Agnita nam ook wel eens zelf contact met mij op als ik een heel heftige sessie achter de rug had gehad. Het deed mij erg goed dat ze zo met mij mee leefde. En nu nog houdt ze contact met mij. Ik voelde mij erg op mijn gemak.

Ik zou Agnita Bok en Roland van Roermund dan ook aanraden wanneer je met jezelf of in je werk vastloopt.

Belinda