Wat kun je met een Luisterkind-afstemming?

Een Luisterkind-afstemmingen legt (oorzaken van) problemen bloot en geeft inzicht in hoe je deze kunt oplossen. In principe kan een afstemming over elke (levens)vraag, probleem of (psychische, emotionele of fysieke) klacht gaan. Tijdens de afstemming zal ik de vraag of vragen meenemen. Vaak is er echter veel meer wat degene op wie ik afstem wil delen. Dit schrijf ik ook allemaal op.

Kun je op iedereen een afstemming doen?

Ja, ik kan zowel op volwassenen als kinderen afstemmen. Er zijn wel wat regels aan gebonden als je voor een ander aanvraagt. Zo kun je niet zonder diens toestemming op een volwassene een afstemming laten schrijven (in dit geval is het beter om die volwassene zelf de aanvraag te laten doen). Een uitzondering hierop is het aanvragen van een afstemming op een volwassene die zelf niet bij machte is om de aanvraag te doen. Bijvoorbeeld bij een beperking of in het geval van dementie. Ook kinderen boven de 10 jaar moeten het er mee eens zijn dat je een afstemming voor ze aanvraagt. En het moeten ook wel je eigen kinderen zijn.

Voor kinderen onder de 10 jaar is het belangrijk dat allebei de ouders toestemming geven. Dus hoe lief het misschien ook bedoeld is, opa’s en oma’s kunnen geen afstemmingen aanvragen voor hun kleinkinderen.

Als je twijfelt over het aanvragen van een afstemming, neem dan gerust contact met me op.

Contact

Volwassenen

Op veel momenten in je leven kom je voor keuzes te staan. Welke is de juiste keuze? Wat wil je wel of juist niet? Tijdens een afstemming maak ik contact met een onderliggende laag in jou (noem het je onderbewuste). Ik stel me daarvoor open en vanaf dat moment kunnen wij in gesprek. Niet letterlijk dus, maar gewoon via de “frequentie” waar we op dat moment allebei eventjes op afgestemd zijn. Zodat jij me jouw verhaal kunt vertellen en we samen naar oplossingen voor jouw problemen of antwoorden op jouw vragen kunnen zoeken.

Kinderen

Afstemmingen op kinderen zijn eigenlijk niet anders dan die op volwassenen. Ook hier kunnen de vragen over van alles en nog wat gaan. Vragen die veelvuldig worden gesteld gaan over slecht slapen, druk of vervelend gedrag, niet happy op het kinderdagverblijf, veel huilen, slecht eten etc. Als ouder probeer je er uit alle macht achter te komen wat je eraan kunt doen om je kind te helpen als het niet lekker in z’n vel zit of als je zelf last van zijn of haar gedrag hebt. Een afstemming kan daar fijn bij zijn omdat het kind zelf vaak met de oplossingen komt en jij als ouder daar gewoon opvolging aan kan geven.

Speciale afstemmingen

  • Kinderwens: voor vrouwen die benieuwd zijn of ze moeder kunnen worden.

  • Geboortebegeleiding: een afstemming op baby’s in de buik. Hierin staat de vraag centraal wat jullie baby nodig heeft om een goede start van zijn of haar leven te hebben. Dit is een serie van 3 korte afstemmingen op van tevoren afgesproken tijdstippen vanaf 20 weken zwangerschap.

  • Geboorteverwerking: voor kinderen én volwassenen als er een trauma bij de geboorte is ontstaan. Denk hier aan een moeilijke bevalling, bevalling via keizersnede, vroeggeboorte en prenatale/couveusezorg etc.

  • Familieverbond: een hele bijzonder afstemming op de leden van een gezin die onder één dak wonen in één afstemming. De centrale vraag is hier “Waarom zijn we bij elkaar?” Deze afstemming kan inzicht geven als er bijvoorbeeld veel ruzies zijn, gezinsleden elkaar stelselmatig niet begrijpen of iemand zich een buitenbeentje voelt. Alle gezinsleden moeten voor deze afstemming akkoord zijn.

  • Levensbrug: voor mensen die zich tussen het aardse en het onstoffelijke leven begeven (stervende zijn).

Verder vind ik het zelf ook altijd prachtig om af te mogen stemmen op mensen die door een beperking verbaal geen contact (meer) kunnen maken. Bijvoorbeeld door dementie, afasie, coma of anderszins. Dit levert vaak prachtige inzichten en/of informatie voor de familie op.

En last but not least, ik kan ook voor je afstemmen op een dierbare overledene.

Jouw vraag kan liggen op emotioneel, psychisch of lichamelijk gebied. Gaat het om relationele problemen of is het werk-gerelateerd? In welke situaties? En wat zouden oplossingen kunnen zijn? In principe kan alles aan de orde komen. Ik ben alleen geen waarzegger, dus aan voorspellingen doe ik niet. Ik luister en jij vertelt.

Jouw aanvraag komt bij mij binnen in de mailbox en je krijgt je afstemming ook weer in jouw mailbox terug. We hoeven ook geen tijdstip af te spreken. Scheelt een hoop reistijd.

De Luisterkind-methode is niet bedoeld als therapeutisch middel of iets dergelijks. Wel is het een prachtige methode om jou handvatten te geven waar je mee aan de slag kunt gaan. Of en wanneer je dat wilt, die keuze is volledig aan jou. Soms ben je er gewoon nog niet aan toe en moet wat er geschreven is even rijpen. Dat komt regelmatig voor. Er is nu eenmaal geen ijzeren regel voor het inrichten van je leven.

Fijn, je hebt besloten om mij in gesprek te laten gaan! Ik vraag je om nu de volgende stappen te zetten:

  • Vul het aanvraagformulier op deze website in.
  • Geef alsjeblieft zo veel mogelijk achtergrondinformatie. Hoe meer ik weet, hoe meer ik het gesprek in de energie kan aangaan.
  • Ook ontvang ik graag een foto van degene op wie de afstemming moet worden gedaan. Liefst eentje waar diegene alleen op staat, dus geen familiekiekje.
  • Stel ook alle vragen die je hebt.

Je krijgt na ontvangst een factuur. Als deze voldaan is stuur ik je een bevestigingsmail met een weeknummer waarin ik de Luisterkind-afstemming ga schrijven. Dus geen vaste dag of tijdstip, het is belangrijk dat ik het kan doen op een moment dat het goed voelt voor zowel degene op wie ik afstem als voor mezelf.

Ik start altijd zonder me direct op de vragen te richten. Eerst maar eens horen wat de ander allemaal kwijt wil. De vragen komen dan vanzelf in het gesprek mee. Het hele gesprek typ ik mee en dit is wat je via de mail toegestuurd krijgt. In het verhaal lees je dan ook de antwoorden op de vragen, mogelijke oplossingen voor problemen, tips en eventuele handvatten.

Wat kun je verwachten te lezen?

Een Luisterkind-afstemming is het verhaal van jezelf of van je kind. Vaak ontroerend, mooi en inzicht gevend. Het kan ook confronterend zijn. We zijn er in de bewuste wereld aan gewend om dingen soms mooier voor te doen dan ze zijn. Gevoelens te verbloemen. Maskers op te zetten “omwille van de lieve vrede”. Dit is er allemaal niet in het gesprek in de energie. Dat is enerzijds de kracht van een afstemming, je wilt immers eerlijke antwoorden op je vragen. Anderzijds kan dit ook pijnlijk zijn. Wees daarom voorbereid. Stel je open en probeer het verhaal zonder (voor)oordeel te lezen. Als er dingen zijn die je (nog) niet begrijpt of liever nog even niet tot je door laat dringen, dan leg je de afstemmingen gewoon even weg en lees je ‘m later nog eens. Soms is er gewoon tijd nodig om de realiteit te kunnen zien.

“Een eerlijk gesprek is de meest effectieve manier om jezelf te veranderen”