Luisterkind

Welkom op deze pagina! Je kunt hier meer lezen over wat ik als Luisterkindwerker doe en waarvoor je bij mij terecht kunt. 

Wat is een Luisterkind-afstemming?

Een afstemming is een gesprek op zielsniveau. Ik stem af op de energie van degene voor wie de aanvraag is gedaan. Dit is alsof je een gewoon gesprek met iemand voert, alleen is deze persoon niet bij mij aanwezig in de kamer. Hij of zij kan op school zitten, aan het werk zijn of elders in de wereld op vakantie. Het maakt eigenlijk niet uit. En dat is ook fijn, want er zijn letterlijk en figuurlijk geen grenzen en reistijden mee gemoeid. 

Vind je dit een beetje acabadabra?

Dat kan, het is misschien niet iets dat je gewend bent. En toch is het eigenlijk helemaal niet raar. Het heeft allemaal met energie en frequenties te maken. We vragen ons toch ook niet af hoe die muziek uit de autoradio komt? Zoiets is het ook met afstemmen. Ik maak contact op de frequentie van die andere persoon en op die manier kunnen we een gesprek voeren. Soms krijg ik beelden voorgeschoteld, die ik dan weer vertaal naar woorden en vaak ook letterlijk een woordelijk gesprek. 

Het kan ook zijn dat er spirits tijdens het gesprek zich aandienen (ook wel geesten of entiteiten genoemd). Hiermee ga ik ook in gesprek omdat ze blijkbaar van invloed zijn op het leven van degene op wie wordt afgestemd.  

Hieronder wat feiten over de Luisterkind-Methode:
 • Er bijna 600 Luisterkindwerkers in Nederland werken

 • Er elkaar jaar nieuwe Luisterkindwerkers worden opgeleid

 • Deze geregistreerde opleiding (CRKBO) al zeven jaar draait 

 • Er inmiddels duizenden afstemmingen zijn gemaakt

 • Er Luisterkindwerkers werkzaam zijn in 10 verschillende landen

 • Er uit meer dan 35 landen aanvragen komen voor afstemmingen

 • Heel veel mensen hierdoor antwoorden op vragen hebben gekregen die ze waarschijnlijk anders niet hadden gehad

 • Ze hierdoor verder konden met de opvoeding van hun kind, hun relatie, gezondheid en op enorm veel andere gebieden.

Nee, degene met wie ik in contact ben bepaalt zelf wat er wel en niet aan de orde mag komen. Als iets geheim moet blijven dan zal dat ook niet met mij gedeeld worden. Wel zal ik proberen zoveel mogelijk uit het gesprek te halen door veel vragen te stellen. Als aanvrager wil je immers zoveel mogelijk antwoorden en oplossingen. Welke dat zijn, dat is uiteindelijk wel aan degene op wie ik afstem om te bepalen. Ik verzin niks zelf en geef geen invulling of interpretaties aan wat er wordt gezegd. 

Waar kan een afstemming over gaan? 

In principe kan een afstemming over elke (levens)vraag, probleem of klacht gaan. Tijdens de afstemming zal ik de vraag of vragen meenemen. Vaak is er echter veel meer dat degene op zie ik afstem wil delen. Dit schrijf ik ook allemaal op.  

Je kunt aan de volgende dingen denken: 

 • Je worstelt zelf met een vraag of meerdere vragen over je werk, relatie of wat de volgende stap in je leven mag zijn 
 • Je kind heeft gedrags- of slaapproblemen, huilt veel of heeft last van angsten en je wilt graag weten waar deze vandaan komen en wat je als ouder kunt doen om je kind te helpen. 
 • Je hebt/jullie hebben een kinderwens maar die is nog steeds niet uitgekomen. Wat blokkeert er? 
 • Er zijn vragen aan een overledene die tijdens het leven niet gesteld zijn. Je wilt deze alsnog stellen omdat de antwoorden jou weer verder kunnen helpen. 
 • Geboorteverwerking. Er kunnen tijdens conceptie, zwangerschap en geboorte bij zowel moeder als kind ervaringen zijn geweest die van invloed kunnen zijn op het verdere leven. Tijdens een afstemming kijken we naar deze ervaringen en welke impact deze hebben.  
 • Er is op een andere manier geen mondelinge communicatie meer mogelijk met een familielid, bijvoorbeeld als iemand in coma ligt, door dementie of afasie, of als iemand in de laatste levensfase is (deze laatste noemen we een Levensbrugafstemming). Let wel: deze afstemmingen mogen alleen worden aangevraagd door directe familieleden. 

Wat doe ik niet tijdens een afstemming? En wat kun jij doen? 

Ik doe geen voorspellingen. Ik stel geen diagnoses. Problemen los ik ook niet op. Ik werk als tussenpersoon om je te helpen inzichten en oplossingen te vergaren. Hiermee kun je als aanvrager zelf aan de slag. Soms herken jij of degene op wie ik heb afgestemd wat er geschreven is niet direct. Dan laat je de afstemming gewoon even voor wat het is en neemt die delen waar je wel wat mee kan om daarmee te werken. Het gebeurt vaak dat datgene wat je niet herkende later ineens duidelijk wordt.  

Afstemming is geen therapie 

Een afstemming is in principe eenmalig en geen therapie. Het kan wel zijn dat er tijdens een afstemming trauma inzichtelijk wordt dat niet zelf kunt oplossen. Je kunt er dan voor kiezen om hiervoor hulp in te roepen van een (trauma)therapeut. 

Kosten en betaling

Het tarief voor een afstemming is €75,00. 

Nadat je aanvraag bij mij binnenkomt stuur ik je een bevestiging met meer informatie en de bankgegevens waarnaar je het bedrag kunt overmaken. 

Ik behoud mij overigens het recht voor om een aanvraag voor een afstemming af te wijzen, zonder opgaaf van reden. Dit kan o.a. zijn om integriteitsproblemen, mijn eigen persoonlijke gevoel bij een afstemming (“het klopt niet voor mij”) of omdat niet aan de voorwaarden voor de aanvraag is voldaan (zie toelichting “voor wie kun je aanvragen”). 

Wanneer kun je je afstemming verwachten?

Ik zal de afstemming binnen 14 dagen vanaf de datum dat je betaling binnen is maken. Afhandeling geschiedt op volgorde van binnenkomst. Mocht het onverhoopt niet lukken binnen twee weken omdat zich aan mijn kant onverwachte ontwikkelingen zijn, dan laat ik je dit uiteraard even weten. 

Aanvragen

Op 5 oktober jl. is het verkennend rapport ‘Luisterkind en Dyslexie’ uitgekomen. Hierin wordt duidelijk dat een Luisterkind-afstemming positief kan uitwerken op kinderen en volwassenen met lees- en schrijfproblemen. Nieuwsgierig? Download het rapport hier!

Download Rapport
Afstemming Aanvragen