Een jonge man van net in de twintig. Heeft zijn hele leven al angst voor afgesloten ruimtes, zoals liften, bussen en vliegtuigen. Hij beschrijft de angst als iets heel beklemmends. Het gaat gepaard met kenmerken van hyperventilatie.

We nemen een recente situatie waarom hij met de bus moest als uitganssituatie. Welke sensaties in zijn lichaam neemt hij waar? Hij geeft aan dat hij spanning in zijn hele lijf voelt en vooral ook druk op zijn borst. Ik vraag hem te focussen op die sensaties. Spontaan gaat zijn blik naar een punt in de kamer. Ik markeer dit punt met mijn pointer en vraag hem daar gewoon te blijven kijken. Mijn aandacht blijft volledig bij zijn proces, maar ik intervenieer nergens. Het is in dit geval niet nodig vragen te stellen of het proces op gang te helpen. Het lichaam en brein werken perfect samen om deze angst op te lossen.

Dat de sessie geholpen heeft blijkt als hij een paar weken later zonder angst het vliegtuig instapt en een ontspannen reis naar zijn vakantiebestemming heeft.

Heb jij ook last van angsten, hyperventilatie of paniekaanvallen? Dan kan Brainspotting je wellicht helpen. Neem gerust contact op als je meer wilt weten: https://be-oke.com/contact/