Jonge klant, 10 jaar, met ADHD-diagnose. Ik vertel hem dat hij zijn “labeltje” bij de voordeur mag achterlaten en vraag hem waar hij last van heeft. Het is vooral heel erg druk in zijn hoofd en hij heeft last van woedeaanvallen, zegt hij. We starten met Brainspotten waarbij ik hem vraag om een plekje te zoeken in zijn lijf waar hij zich het rustigst voelt. Dat is in zijn benen. Hij vindt met zijn ogen de plek in mijn praktijkruimte die correspondeert met die rust. In dit geval het plafond. Ik kijk vervolgens naar een jongen die onderuithangt en gedurende de sessie zienderogen tot rust komt. De ademhaling wordt rustiger en ik zie de ontspanning in zijn ledematen komen.

Aan het einde van de sessie vraag ik hem hoe hij het vond. Hij vertelt me dat hij het wel raar en saai vond maar zich wel beter voelt. Het is niet meer zo druk in z’n hoofd.

Ik adviseer om ook de mindfulness oefeningen die hij van een andere therapeut al eerder had gekregen weer op te pakken. We doen uiteindelijk 3 sessies. Het gaat nu heel goed met hem volgens zijn ouders. Hij heeft geen woedeaanvallen meer gehad.

Wat een heerlijk vak heb ik toch!

Heb jij een kind met woedeaanvallen of veel onrust? Dan is Brainspotting misschien wel een oplossing. Neem gerust contact op als je vragen hebt.